Sunday, July 16, 2017

Trapus braškių ir avižinių dribsnių pyragas


Šiandien trumpam užsukau į palėpę, dabar net neprisimenu ko ten ėjau. Dabar tai ir nesvarbu. Akys užkliuvo už pakabų, ant jų kabėjo kažkas...tas kažkas buvo paslėptas drabužių maiše. Iš pradžių tiesiog žiūrėjau į jį. Na, viduje juk rūbai, kas čia tokio... bet kažkaip negalėjau nueiti. Atidariau maišą ir staiga, staiga pasijutau kaip maža mergaitė, įlindusi į mamos spintą. Ir tą pasimatuot ir aną noris. Matuotis senus rūbus, tai kaip matuotis senas istorijas. Tam reikia laiko, vyno ir draugės (arba draugių) kuriai galėtum pasipasakot. Buvo smagu prisiminti, nors ir pasijutau šiek tiek sena. 
O prie kavos siūlau puikų (nes labai paprastą) braškių pyragą. Jis man kažkodėl primena senus laikus, todėl yra labai čia į temą. Tikras vasaros džiaugsmas, puikia tinka su ledais ar plakta grietinėle. 




Trapus braškių ir avižinių dribsnių pyragas



  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
  • 180 g  sviesto
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 700 g braškių
  • 3 v.š. bulvių  krakmolo
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. 

Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, cukrų bei kepimo miltelius sudėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite kol tešla taps stambių trupinių konsistencijos.

Braškes supjaustykite į kelias dalis ir sumaišykite su krakmolu. 

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę 33x23 cm kepimo formą. 
Įdėkite pusę tešlos į formą ir išlyginkite, suformuokite dugną. Įdėkite braškes, išlyginkite. Ant viršaus parsibastykite likusia tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35-45 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite, tada supjaustykite ir pateikite. Skanaus.




Įkvėpimas: Moje Wypieki




2 comments: