Sunday, July 30, 2017

Maži džiaugsmai

Aš  mėgstu actą. Gerai pagalvojus tai jis yra mano guilty pleasure. Jei galėčiau, tai visur jo pripilčiau :-) juokauju aišku, nors ne... rimtai pripilčiau, balzamiko tai tikrai. Jo lašelis stebuklingai pabrėžia bei išryškina  skonius. 
Kai norisi mažo desertuko (tokios mažoooos širdies atgaivos) tai šis tiesiog išsigelbėjimas. Aišku jį irgi reikia pagaminti šiek tiek iš anksto, bet :-) - viens du ir jis jau pūpso šaldytuve ir laukia savo laiko. Dabar kai jau vasara pagaliau atėjo :-) vakare su ledais...mmmmm, nėra geriau.   



Acte marinuotos braškės



  • 175 g cukraus
  • 65 g verdančio vandens
  • 75 g raudono vyno acto
  • 600 g braškių
Pastaba: receptas paskaičiuotas 6 žmonėms

Cukrų sudėkite į puodą ir pagaminkite sausą karamelę (virkite ant vidutinės ugnies kol cukrus visiškai ištirps ir masė bus tamsaus gintaro spalvos ang. dark caramel). Įpilkite vandenį ir išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite actą. Atvėsinkite šaldytuve. Karamelė sutirštės.
Braškes nuvalykite ir perpjaukite per pusę. Sudėkite į dubenį ir užpilkite karamele. Įdėkite į šaldytuvą valandai. Išimkite, nukoškite ir pateikite. Skanaus

Įkvėpimas: F. Adria "Family Meal"

No comments:

Post a Comment