Monday, July 31, 2017

Be visko


Ne paslaptis, kad aš labai mėgstu žemės riešutų sviestą. Kaip ir ne paslaptis, kad jei užtinku naują sausainių receptą su juo, tai ankščiau ar vėliau aš jį išbandysiu. Išsisaugojau šį receptą ir tik, kai susiruošiau kepti, pamačiau, kad jis yra be pieno, kiaušinių ir gliuteno. Na kodėl gi ne? Puiki proga paragauti kažką naujo. 
Sausainiai gavosi skanūs :-) Negaliu pasakyti, kad skoniu jie labai skiriasi nuo įprastinių žemės riešutų sausainių, gal šitie šiek tiek trapesni. 




Žemės riešutų sausainiai (be kiaušinių, be gliuteno, be pieno produktų)



  • 24 g kokosų aliejaus
  • 55 g migdolų pieno (nesaldinto)
  • 170 g rudo cukraus
  • 220 g žemės riešutų sviesto
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 175 g miltų be gliuteno

Puode pašildykite kokosų aliejų ir migdolų pieną (tik pašildykite, nereikia užvirti).
Nuimkite nuo ugnies ir perpilkite į dubenį, sumaišykite su riešutų sviestų, vanilės ekstraktu bei cukrumi. Sodą, druską bei miltus sumaišykite ir persijokite. Įmaišykite į tešlą. Uždenkite dubenį su tešla maisto plėvele ir palikite pusvalandžiui šaldytuve, kad tešla šiek tiek sukietėtų.  
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba patieskite silikoninį  kilimėlį. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, suformuokite iš tešlos graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos, poros centimetrų atstumu vieną nuo kito. Priplokite/praplatinkite juos su šakute ir pabarstykite druska. Įdėkite 20-30 min. į šaldiklį, kad sausainiai užšaltų. Pašaukite juos į orkaitę ir kepkite apie 15 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. ant skardos, tada nuimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.




Įkvėpimas: Oh, lady cakes

2 comments:

  1. o kas yra miltai be gliuteno? ir jei ideciau paprastus, kaip manot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maisto parduotuveje (pvz Assorti) galima nusipirkti miltu be gliuteno.
      galite jie norite pakeisti paprastais miltais.

      Delete