Vieną dieną facobooko sienoje mane užkabino vienos merginos įrašas apie tai, kiek galima kažko laukti. Kiek galima laukti padavėjo restorane, santechniko kuris "tuoj atvyks", vyro išėjusio degtukų.... Perskaičiau jį prabėgom, bet to pakako, jis liko su manim. Ta mintis liko manyje. Vis pagaunu save svarstant. Kiek galima laukti. Kiek?
-Progos kažką pasakyti, padaryti, pabandyti, pamatyti, apkabinti, prisipažinti, atsiprašyti, atiduoti, paimti, pabūti, apsivilkti (kiek rūbų kandis suėdė dėl to, kad laukiau progos kažkur nueiti ir užsidėti TĄ rūbą?).
Kiek galima laukti kol kažkas supras (they never do, don't they?).
Kiek galima laukti gėlių? O kiek galima laukti kad kažkas lauktų jūsų?
Vėluojančių svečių, skolų, žodžių, atsakymų, o kartais ir klausimų.
Kiek galima laukti žmogaus? O kiek galima laukti gyvenimo?
Aš visada maniau kad aš esu nekantri, bet įvertinus kiek aš laukiu, peršasi kitokia išvada.
Kiek galima laukti, kol suprasi kad laukti nereikia, nebereikia ar nėra ko?
Šokoladinis keksas su obuoliais (be gliuteno)
Keksas:
- 200 g trynių
- 150 g cukraus
- 150 g rudo cukraus
- 500 g sviesto
- 270 g juodo šokolado, 70 proc.
- 135 g ryžių miltų
- 300 g baltymų
- 150 g pieniško šokolado lašelių (40 proc.)
- 300 g obuolių, nuvalytų ir supjaustytų kubeliais
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Paruoškite kelias kekso formas - patepkite jas sviestu ir pabarstykite kakava.
Virtuvės kombaine suplakite trynius su baltu ir rudu cukrumi iki kreminės konsistencijos.
Sviestą išlydykite ir užpilkite ant juodo šokolado, palaukite porą minučių kol šokoladas ištirps ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Baltymus suplakite iki purumo (minkšti pikai, ne standžiai).
Šokoladą atsargiai įmaišykite į trynių masę. Tada įmaišykite miltus, šokolado gabaliukus (pieniško) ir atsargiai įmaišykite baltymus.
Padalinkite tešlą į formas ir ant viršaus pabarstykite obuoliais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min. (medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas turi likti sausas).
Išimkite iš orkaitės ir palikite formoje 10 min. Tada išimkite ir ataušinkite.
Šokoladinė glazūra:
- 975 g šokolado
- 360 g vynuogių kauliukų aliejaus
- 100 g riešutų, smulkiai sukapotų
Pastaba: išeina labai didelis kiekis glazūros, taip patogiau gražiai padengti keksus. Likusią glazūrą uždarykite sandariai ir laikykite vesioje vietoje kitam kartui.
Šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su aliejumi ir riešutais. Tam kad keksai gražiai pasidengtu glazūra, juos (keksus) BŪTINAI reikia užšaldyti. Padenkite keksus glazūra ir palikite atitirpti šaldytuve. Skanaus.
Įkvėpimas: Вкусное искусство от Ничы Niksya
No comments:
Post a Comment