Sunday, December 3, 2017

Kokosų, makadamijų ir bananų duona

Pagavau save galvojant apie bananų duoną. Senai bekepiau. Naują receptą buvau atidėjus tai pagalvojau - kodėl ne šiandien? Ir tikrai :-) vakare iškepiau pusryčiams nuostabios, kvapnios, drėgnos bananų duonos. Dalinuosi.






Kokosų, makadamijų ir bananų duona



  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 100 g cukraus
  • 50 g rudo cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 dideli bananai
  • 60 g kambario temperatūros pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 235 g miltų
  • 45 g kokoso drožlių
  • 2,5 a.š. kepimo miltelių
  • 85 g sukapotų makadamijų riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite kekso kepimo formą (aš naudojau 20 cm ilgio) - patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. 

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi (baltu ir rudu) ir druską, kol visi ingredientai tiesiog susijungs. 
Įmaišykite po vieną kiaušinius, tada bananus (sutrintus su bulvių grūstuve), pieną ir vanilės ekstraktą. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite. Į tešlą atsargiai įmaišykite  miltus, kokoso drožles ir riešutus. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. Išimkite ir palikite pastovėti 30 min. kepimo formoje, tada išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus.

Įkvėpimas: Y. Ruperti " One bowl baking" 

No comments:

Post a Comment