Sunday, January 28, 2018

Verta




Kartais vienas žodis pasako viską. Taip būna retai. Ir ne, tai ne "skanu" ir ne "liuks". Tai - verta. Šios bruschettos tokios ir yra - paprastos bet vertos, iki paskutinio trupinėlio. 







Bruschetta su chorizo ir pomidorais



  • 1 ciabatta arba prancūziškas batonas
  • 250 g ricottos
  • plonai supjaustyta chorizo dešra (apie du gabaliukai vienai bruschettai)
  • kepti pomidorai:
        • 500 g vyšninių pomidoriukų
        • 1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
        • 2 v.š. medaus
        • 2 v.š. šviežio čiobrelio lapų
        • 1 a.š. druskos
        • žiupsnis šviežiai maltų pipirų
  • 2 dideli svogūnai, nuvalyti, perpjauti per pusę ir supjaustyti griežin4liais
  • aliejus kepimui
  • 2 a.š. rudo cukraus
  • 2 v.š. balzaminio acto
  • druska ir pipirai


Kepti pomidorai:

Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Pomidorus perpjaukite pusiau ir dubenyje sumaišykite su aliejumi, medumi, čiobreliais, druska ir pipirais. Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, pjūviu į viršų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1,5 val. Išimkite ir ataušinkite. 
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pakepinkite svogūnus kol jie suminkštės ir taps auksinės spalvos. Įdėkite cukrų ir pakepinkite nuolat maišant kelias minutes. Įpilkite actą ir pakepinkite minutę. Paskaninkite  druska ir pipirais.
Įkaitinkite orkaitės grilį. Duoną supjaustykite riekėmis ir sudėkite ant kepimo skardos. Patepkite šlakeliu aliejaus. Pašaukite į orkaitę ir šiek tiek paskrudinkite. Išimkite.
Patepkite duoną ricotta, ant viršaus uždėkite porą keptų pomidoriukų, chorizo dešrą, bei karamelizuotus svogūnus. Bruschettas galima paskaninti šlakeliu balzaminio acto. Skanaus

Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2009

No comments:

Post a Comment