Humusas
- 225 g avinžirnių
- 1 v.š. sodos
- 7 vidutinio dydžio česnako skiltelės - nenuvalytos (su odele)
- 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 1/4 a.š. malto kumino
- 1/2 stiklinės tahini
- 1/4 stiklinės šviežiai spaustu citrinos sulčių + 1 v.š.
- druska
- džiovinta paprika
- sauja šviežių kapotų petražolių
Vakare užmerkite avinžirnius šaltame vandenyje, sumaišytame su soda (vandens dubenyje turi būti apie 5 cm virš avinžirnių) ir palikite pastovėti šaldytuve per naktį. Nukoškite ir praskalaukite su šaltu vandeniu. Sudėkite avinžirnius ir česnakus į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų avinžirnius 6 cm ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 40 min. arba kol avinžirniai išvirs. Nukoškite. Palikite šiek tiek nukošto vandens (apie 1/4 stiklinės) ir porą šaukštų avinžirnių. Likusius avinžirnius perplaukite po šaltu vandeniuų, o česnakus nulupkite.
Sublenderiuokite avinžirnius su 1/4 stiklinės atidėto virimo vandens, 1/4 stiklinės aliejaus ir 6 skiltelėmis česnako. Įdėkite 1/4 stiklinės tahini ir citrinos sulčių bei kuminą ir sublenderiuokite iki kreminės konsistencijos. Paskaninkite humusą su druska ir įdėkite į dubenį.
Atskirai sublenderiuokite 1/4 stiklinės aliejaus, 1/4 stiklinės tahini, 1 v.š. citrinos sulčių, 1 (likusią) česnako skiltelę ir 2 v.š. likusio nuo virimo vandens.
Apšlaikstykitie humusą su tahini-citirnos padažu, pabarstykite atidėtais avinžirniais, paprika, kuminu bei petražolėmis ir pateikite su skania duona (pvz. pita).
Skanaus
Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook -2009
No comments:
Post a Comment