Aš vis vėjuosi savo "must try" sąrašiuką. Bet jis auga greičiau, nei aš spėju gaminti ir ragauti. Todėl kartais aš tiesiog užsimerkiu ir kišu jį po "lava" (such a secret place, kur aš pati nerandu daiktų). Tada tiesiog žaidžiu Lego su jau išbandytais receptais. Šis bei tas iš čia, truputis iš ten, gabaliukas šio bei to ir prašau - desertas paruoštas, kviečiu prie stalo.
Migdolų ir aviečių tartaletė
Sudėtis:
- Trapi tešla
- Migdolų biskvitas
- Raudonų uogų (miksas - avietės, braškės, raudoni serbentai, gali būti taip pat gervuogės ir šilauogės) coulis
- Pieniškas migdolų kremas
- Migdolų nugatinas
Tartalečių tešla - čia.
Migdolų biskvitas - čia.
Aviečių coulis:
- 300 g raudonų uogų tyrės
- 70 g cukraus
- 6 g pektino NH
- 4 g citrinų sulčių
Cukrų sumaišykite su pektinu NH. Aviečių tyrę pašildykite puode iki 40 C ir įmaišykite cukraus mišinį. Užvirkite ir nuolat maišant pavirkite apie 1 minutę. Įmaišykite citrinų sultis ir dar porą sekundžių pavirkite. Įdėkite coulis į tartaletes ir paskirstykite virš (kepto) pistacijų kremo. Palikite ataušti ir sustingti.
Pieniškas migdolų kremas - čia.
Migdolų nugatinas:
- 50 g sviesto
- 20 g gliukozės
- 20 g medaus
- 40 g cukraus
- 4 g pektino NH
- 80 g migdolų drožlių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir paruoškite kepimo skardą (išklokite ją kepimo popieriumi arba paklokite silikoninį kilimėlį).
Į puodą sudėkite sviestą, medų, gliukozę bei su petinu sumaišytą cukrų. Pakaitinkite iki tol, kol sviestas bei medus ištirps ir masė taps vientisa. Įmaišykite migdolus. Paskirstykite masę tolygiai ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10 min. kol nugatinas taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite ir iš karto su metaline forma išpjaukite apskritimus. Ataušinkite.
Viskas kartu:
Pašaukite kepti tartaletes, ištraukite jas iš orkaitės šiek tiek ankščiau laiko. T.y. kai jos bus beveik iškepusios. Pripildykyte 2/3 tešlos ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite 160 C apie 10 min. Išimkite ir ataušinkite. Pripildykite tartaletes iki kratų aviečių coulis. Suplakite kremą ir papuoškite juo tartaletes, ant viršaus uždėkite nugatiną. Skanaus.
Įkvėpimas: Savour chocolate and patisserie school
No comments:
Post a Comment