Friday, August 8, 2014

Kai noriu pailsėti nuo varškės pyragų, kepu grietinės pyragą

Paprastas, lengvas, skanus, įdomus. 
Su proga ir be progos.
Su kava, arbata, kakava, kompotu ar pienu.
Skaniausias iš ryto, nuodėmingas per pietus ir paguodžiantis vakare.





Grietinės pyragas



Padui:

  • 150 g. cukraus
  • 250 g. šalto sviesto
  • 400 g. miltų
  • 5 tryniai
  • 20 g. kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos

Įdarui:

  • 5 baltymų
  • 150 g. cukraus
  • 2 pakelių pudingo arba 80 g. kukurūzų/bulvių krakmolo
  • 1200 g. riebios grietinės
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties sėklytės 
  • žiupsnis druskos


Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Patepkite sviestu 28 cm apvalią kepimo formą su nuimamais šonais arba stačiakampę kepimo formą (40*24 cm).

Padas:

Sumalkite cukrų virtuvės kombaine iki cukraus pudros.
Įberkite miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą ir įdėkite kebeliais supjaustytą sviestą. Malkite iki  duonos trupinių konsistencijos. Trynius lengvai suplakite ir įpilkite į kombaino indą. Malkite, kol tešla pradės jungtis ir susiformuos stambūs "trupiniai". Padalinkite tešlą į 2 dalis. Viena dalį (mažesnę) įdėkite į šaldytuvą. Paimkite kitą tešlos dalį ir išklokite kepimo formos dugną.

Įdaras:

Suplakite mikseriu baltymus su druska iki standžių putų. Įdėkite visus kitus ingredientus ir plakite mikseriu mažu-vidutiniu greičiu, kol masė pasidarys vientisa ir puri. 
Įdėkite įdarą į kepimo skardą ant pado ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Išimkite pyragą ir pabarstykite likusią (pado) tešlą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 45 min. - 1 val. Išjunkite orkaitę ir dar 30 min. palikite pyragą viduje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Skanaus.


Thermomiksas:

Padas:

Įberkite cukrų į thermomikso indą ir malkite 10 sek. 10 gr.
Idėkite visus likusius ingredientus ir minkykite 2-3 min. su minkymo programa. 
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Vieną dalį (mažesnę) įdėkite į šaldytuvą. Paimkite kitą tešlos dalį ir išklokite ja kepimo formos dugną.

Įdaras:

Išplaukite ir nusausinkite thermomikso indą. Įdėkite drugelį ir išplakite baltymus su druska iki standumo - 2 min. 3,5gr.
Įdėkite visus likusius ingredientus ir maišykite 1,5 min. 3,5 gr. (su drugėliu)
Įdėkite įdarą į kepimo skardą ant pado ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min., tada Išimkite pyragą ir pabarstykite likusią (pado) tešlą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 45 min. - 1 val. Išjunkite orkaitę ir dar 30 min. palikite pyragą viduje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Skanaus.


Įkvėpimas: Thermomikso knyga " The best of our recipe communities" 

2 comments: