Tuesday, August 12, 2014

Kepti baklažanai su mozzarellos sūriu ir ledinės vynuogės






Kepti baklažanai su mozzarellos sūriu



Padažas:


  • 1 - 800 g. skardinė koservuotų pomidorų
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 20 g. aliejaus
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 2 a.š. rudo cukraus
  • 1-2 a.š druskos (pagal skonį)
  • 1 a.š. maltos paprikos

Baklažanams:

  • 10 skiltelių česnako
  • 3-4 didelių baklažanų
  • geros saujos šviežių čiobrelių
  • alyvuogių aliejus

O taip pat reikės:

  • šviežio mozzarella sūrio (2 rutuliukų)
  • 1 stiklinės duonos trupinių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • keletos šviežių čiobrelių šakelių
  • 1/2 stiklinės sutarkuoto parmesano sūrio

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išklokite didelę kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu padėkliuku. 

Nuvalykite česnaką ir sutraiškykite jį. Baklažanus perpjaukite per pusę ir supjaustykite taip, kaip aprašyta čia. Patepkite baklažanus aliejumi ir pabarstykite druska. 
Į kepimo skardą sudėkite česnakus, čiobrelius ir tolygiai paskirstykite. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi. Sudėkite baklažanus į kepimo skardą pjovimu į apačią. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 min.

Tuo tarpu pagaminkite padažą.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir svogūnus keletą minučių apkepkite. Tadą įdėkite ir apkepkite česnakus. Įdėkite pomidorų pastą ir maišant pakepinkite ją porą minučių. Jei naudojate nepjaustytus konservuotus pomidorus, tai juos sutraiškykite pirštais. Įdėkite į keptuvę pomidorus, druską ir kitus prieskonius. Troškinkite kartas nuo karto maišant (ir vis paspaudžiant pomidorus) 15 min. Nuimkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį. Pomidorų padažo bus daugiau negu reikės baklažanams. Likutį uždarykite sandariai ir laikykite šaldytuve.

Duonos trupinius sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

Mozzarella suplėšykite gabaliukais.

Išimkite baklažanus iš orkaitės ir apverskite juos. Virtuvėje pasklis nuostabus česnako ir čiobreliu kvapas. Jau dabar galėčiau juos valgyti su turkišku jogurtu, bet nea... eiti iki galo. 
Patepkite gausiai baklažanus pomidorų padažu. Uždėkite mozzarellos sūrį ir apibarstykite trupiniais bei tarkuotu parmesano sūriu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min., kol baklažanai lengvai apskurs ir sūris išsilydys. Pateikite iš karto tik atsargiai, nenusideginkite gomurio. Skanaus



Thermomiksas:


Padažas:

Sudėkite svogūną (perpjautą į 4 dalis) ir česnaką į thermomikso indą ir sukapokite 6-10 sek. 5 gr.
Su mentele viską nustumkite žemyn, įpilkite aliejų ir kepkite 4 min. varoma 2 gr.
Įdėkite pomidorų pastą ir kepkite 1 min. 100 C. 2 gr.
Įdėkite visus likusius padažo ingredientus ir virkite 10 min. 100 C. 2 gr.
Sukapokite viską 10 sek. 4-5 gr.



Pabaigai noriu pasidalinti mūsų vienu mėgstamiausiu (vyro tai tikrai mėgstamiausiu) vasaros desertu - ledinėmis vynuogėmis. Aš perku besėkles vynuogės ir jas sušaldau. Tokias va sušaldytas ir valgome. Jos kaip ir bananai nesušals į akmenį. Galima atsikąsti :) labai maloniai vėsina ir gaivina. Skanaus.






Įkvėpimas: Bon Appetit Magazine, Šaldytu vynuogių idėja iš J. Oliverio.

No comments:

Post a Comment