Monday, October 13, 2014

Apelsinų ir aguonų sausainiai





Apelsinų ir aguonų sausainiai



  • 3/4 stiklinės aliejaus
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/4 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė varškės
  • žiupsnis druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 stiklinė aguonų
  • 3,5 -4 stiklinės miltų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą silikoniniu kepimo kilimėliu arba kepimo popieriumi.

Dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius, apelsinų sultis ir varškę. Įberkite miltus, aguonas, druską, kepimo miltelius, apelsino žievelę ir išmaišykite su mentele arba šaukštu. Kai maišyti taps sunku, išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio ir apminkykite. Uždenkite tešlą maisto plėvele ir palikite pastovėti 10 min. 
Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais (tešla bus lipnoka) ir iškočiokite tešlą maždaug iki 6 mm. storumo. Išpjaukite su sausainių formelėmis sausainius ir sudėkite juos į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12-15 min., kol jie taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti skardoje. Skanaus.





Įkvėpimas: M. Goldman " A treasure of jewish holiday baking"

No comments:

Post a Comment