Tuesday, October 14, 2014

Tešloje kepta vištiena su obuolių čiatniu






Ketvirtis vištos, keptas kibinų tešloje su obuolių čiatniu



Kibinų tešla
  • 450 g. miltų
  • 200 g. sviesto
  • 150 g. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. druskos

Vištiena:

  • 4 vištos ketivrčiai
  • druska
  • pipirai
  • rūkyta paprika
  • česnakas
  • čiobreliai


Obuolių čiatnis:

  • 80 g. svogūno
  • 30 g. imbiero
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g. cukraus
  • 200 g. obuolių sidro acto 
  • 1 a.š. geltonų garstyčių sėklų
  • 1 a.š. juodų garstyčių sėklų
  • 1 lauro lapas
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/4 a.š. kajeno pipirų
  • 500 g. obuolių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
  • 1 mažos citrinos nutarkuota žievelė ir sultys
  • 1 mažo apelsino nutarkuota žievelė ir sultys
  • druska


Kibinų tešla:

Įdėkite sviestą, druską ir miltus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maisto plėvelę ir įdėkite ne mažiau nei 30 min. į šaldytuvą.

Tuo tarpu užmarinuokite vištieną su prieskoniais (tiesiog įtrinkite ketvirčius prieskoniais pagal skonį)


Obuolių čiatnis:

Į virtuvės kombainą sudėkite svogūną, imbierą, česnaką ir smulkiai sumalkite. 
Įdėkite mišinį į puodą ir kartu įpilkite actą bei įberkite cukrų ir  prieskonius (garstyčias, cinamoną, lauro lapą, druską, pipirus) užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. kol masė truputį sutirštės. Tada įberkite obuolius bei citrinos ir apelsino žieveles ir sultis. Išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite pusvalandį (be dangčio), kol čiatnis sutirštės. Įdėkite čiatnį į sterilų stiklainį, uždarykite ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve. (pageidautina sunaudoti per savaitę). 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu. 

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 4 dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio iškočiokite vieną tešlos dalį į apskritimą ir suvyniokite į jį vištienos ketvirtį (kraštus būtinai sujunkite). Pakartokite su likusia tešlą ir vištiena. Sudėkite suvyniotą į tešlą vištieną į kepimo skardą, patepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. Jei tešla pradės per greitai skrusti - uždenkite vištieną folija ir kepkite toliau. 
Išimkite iš orkaitės ir pateikite su obuoliu čiatniu. 
Skanaus


Thermomiksas:

Tešla:

Į thermomikso indą įdėkite miltus, sviestą ir druską, malkite 5 gr. kol masė taps duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite likusius ingredientus ir minkykite 1,5 min. minkymo programa.
Toliau viskas taip, kaip aprašyta aukščiau.

Obuolių čiatnis:

Į thermomikso indą sudėkite svogūnus, imbierą ir česnaką, malkite 5 gr. 5 sek. Su mentele nustumkite viską į apačią ir vėl malkite kelias sekundes, kol masė taps panaši į piure.
Įpilkite actą ir įberkite cukrų bei prieskonius (garstyčias, cinamoną, lauro lapą, druską, pipirus) virkite 15 min. 100C. reversas 1 gr. be dangtelio. Masė turėtų šiek tiek sutirštėti.
Įberkite 300 g. obuolių, apelsinų ir citrinos žievelę, įpilkite sultis. Virkite 30 min. 100 C. reversas, šaukštelis, be dangtelio. Tada suberkite likusius 200 gr. obuolių ir virkite dar 10 min. 100 C. reversas, šaukštelis, be dangtelio.
Toliau viskas taip, kaip aprašyta aukščiau. 






Įkvėpimas: The British larder


2 comments:

  1. Tikrai nuostaba veide atsirado, kai perskaičius recepto pavadinimą supratau, jog šįkart-ne pyragas ar tortas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip, pastaruoju metu daug tu desertu buvo...:D

      Delete