Monday, October 20, 2014

Reklama gali būti naudinga, jei joje yra risotto receptas

Reklama nėra blogai. Iš tiesų reklama nėra nei gerai nei blogai. Tai tik informacija. Kasdien mes darom tą patį, bandom save parduoti. Tik apie tai, be abejo, negalvojam. Gal  apie tai galvoti yra net truputį nepadoru? :)
Problema yra su reklamos pertekliumi. Tada ji nervina, erzina...ir sukelia kitas nemalonias emocijas. O mes gyvename reklamos pertekliaus amžiuje. Reklama yra visur, net ant šikpopierio. 
Su liūdėsiu pastebiu, kaip mano prenumeruojami kulinariniai žurnalai pučiasi, storėja - dar daugiau reklamos...dar.... Gūžteliu pečiais, nes suprantu, kad jei ne tie "tušti" reklamos puslapiai, tai turbūt nebūtų ir tų žurnalų...tik app'sas išmaniam telefone arba kompiuteryje. Todėl tyliai kenčiu ir kartais net žvilgteliu į tas reklamas. Kartais tai net būna naudinga :)
Šito nuostabaus risotto receptą aptikau Galbani sūrio reklamoje. Jų rikotos neperku, nes gaminu pati namuose, bet pirkau kitus jų gaminius ir jie man visai patiko. 
Kaip tik šaldytuve buvo likę rikotos, todėl nusprendžiau nieko nelaukti ir pagaminti risotto. Buvo gardu. Puiki vakarienė po ilgos darbo dienos:)




Ricottos, moliūgo ir šalavijo risotto



  • Sviestas kepimui (apie 50 g.)
  • aliejus kepimui (pora  šaukštų)
  • 200 g. risotto ryžių
  • 100 g. ricotos (aš naudojau naminę)
  • 800 ml.-1l. sultinio (aš naudojau jautienos) KARŠTO
  • 70 g. džiugo sūrio (sutarkuoto)
  • sauja šalavijų lapų
  • druska ir pipirai
  • 1/2 a.š. malto muskato riešuto
  • šlakelis balto vyno
  • Nedidelis moliūgas, toks kaip muskusinis (arba dar vadinamas sviestinis moliūgas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą silikoniniu padėkliuku arba kepimo popieriumi.

Nupjaukite moliūgo žievelę ir išimkite sėklas. 
2/3 moliūgo supjaustykite kubeliais, sumaišykite su aliejumi, druska ir maltais  muskato riešutais. Įdėkite viską į skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-30 min. kol moliūgas iškeps.

Likusią moliūgo dalį smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite su tarka. Aš sutarkavau tiesiog su mandolin pjaustykle. 

Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto ir pakepinkite keletą minučių ryžius. Įpilkite baltą vyną ir maišydami kepkite kol vynas išgaruos. Tada įpilkite porą samčių sultinio ir virkite ant vidutinės ugnies, kartas nuo karto maišydami, kol skystis susigers. Taip pilkite sultinį ir virkite, kol sunaudosite maždaug pusę sultinio kiekio. Tada į puodą įberkite supjaustytą/sutarkuotą moliūgą ir toliau taip pat virkite kol ryžiai išvirs, taps kreminiai.
Sumaišykite trekšdalį  orkaitėje keptų moliūgų su ricotta iki vientisos masės. Įmaišykite į risotto ricottą ir džiugo sūrį bei šaukštą sviesto. Uždenkite ir palikite pastovėti 5 min. (Viryklė išjungta). 
Tuo tarpu išlydykite likusį sviestą kepuveje ir pakepinkite šalavijo lapus, kad jie gražiai apskrustų. 
Apibarstykite risotto likusiu orkaitėje keptu moliūgu ir keptu/skrudintu šalaviju ir pateikite. 

Skanaus.

Pastebėjau, kad mano vyrui skrudintas šalavijas tai tik "dekoracija" ir jis jo nevalgo :) o man jis - mniam, mniam, labai skanus ir aš būtent nuo jo pradedu... :)



Įkvėpimas: Galbani sūrio reklama Delicious žurnale

No comments:

Post a Comment