Wednesday, February 4, 2015

Antienos kojelės su šokoladiniu padažu

Ir niekada šokolado man nebus per daug. Buvo šokoladiniai pyragai, keksiukai, tortai, o dabar štai šokoladinė antiena. 







Antienos kojelės su šokoladiniu padažu




  • 7-8 antienos kojelės
  • 8 virtos su lupenomis bulvės
  • 4 v.š. aguonų
  • 4 obuoliai


 Kakavos sausas marinatas:


  • 1/2 stiklinė rudo cukraus
  • 1/2 stiklinė maltų (bet ne iki miltų konsistencijos) kakavos pupelių
  • 1/4 stiklinės kakavos
  • 1/4 stiklinės džiovintos paprikos
  • 1 a/š susmulkintų/ sutraiškytų (nemaltų) juodųjų pipirų
  • 1 a/š maltų džiovintų čili pipirų
  • 1 v.š. džiovintų maltų svogūnų
  • 1 v.š. džiovintų maltų česnakų
  • 1/2 -1 a.š. Cayenne maltų pipirų (1/2 a.š. jau Labai aštru, bet spręsti Jums)
Pastaba: Marinato išeis tikrai nemažai. Likusį galima naudoti bet kokiai mėsai arba paukštienai. 


Šokoladinis padažas:

  • 30 g. sviesto
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 raudonas svogūnas
  • 4 pomidorai - smulkiai supjaustyti
  • 1 a.š. maltų čili pipirų
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1/2 stiklinės chereso acto
  • 1/4 stiklinės rudo cukraus
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • 2 v.š. užplikytos stiprios kavos
  • 70 g. šokolado (susmulkinto)
  • 2 a.š. druskos
Pastaba: mums užteko 1/2 padažo kiekio. 




Kakavos sausas marinatas:

Sumaišykite visus ingredientus. Saugokite hermetiškame inde.



Šokoladinis padažas:

Į virtuvės kombaino indą sudėkite česnaką, svogūną ir sukapokite. Įkaitinkite nedidelį puodą su sviestu ir apkepkite svogūnus su česnakų kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Įdėkite pomidorus, čili pipirus ir išmaišykite. Kepkite dar 5 min. Tada įberkite kuminą, cinamoną ir išmaišykite. Įpilkite actą ir cukrų. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite kol padažas sutirštės ir taps pastos konsistencijos. Tada įpilkite vištienos sultinį ir kavą. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies  apie 30 min. (man pakako 20 min.)  Per tą laiką padažas sutirštės. Įmaišykite šokoladą ir kai jis ištirps paskaninkite padažą druska (ir , galbūt, pipirais). 


Antienos kojelės

Antienos kojeles  įtrinkite druska ir  kakavos sausu marinatu. Sudėkite antienos kojeles į kepimo skardą

Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.  Pašaukite kepimo skardą su antiena į orkaitę ir kepkite 2-3 val. kol kojelės iškeps. 
Į kepimo pabaigą pašaukite į orkaitę kepti obuolius - prieš tai gerai juos išplaukite, perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas, sudėkite į kepimo skardą, pašaukite ją į orkaitę.  
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Įberkite aguonas į lėkštę. Perpjaukite bulves per pusę ir ir pjūvio puse padėkite ant aguonų, kad jos aguonomis apliptų. Apkepkite bulves keptuvėje (pradedant nuo pjūvio pusės). 

Pateikite antienos kojeles su bulvėmis, keptais obuoliais bei šokoladiniu padažu. Skanaus. 




Įkvėpimas: R. and M. Mast "Mast Brothers Chocolate" 

No comments:

Post a Comment