Thursday, February 4, 2016

Riešutų sausainiai


Net pačiai keista, kiek pastaruoju metu prikepiau įvairiausiu sausainių. Reikia tik dabar surašyti ir sudėti į blogą receptus. Iš tiesų sausainiai labai patogus desertas, nes palyginus labai lengvai pagaminamas, jų nemažai išeina ir jie neįpareigoja nei sąžinės (dėl kalorijų, moterys mane supras) nei valgytojų (nereikia progos suvalgyti sausainį, kartais net arbatos nereikia). 
Iš tiesų tai gyvenime nereikia laukti progų, o esant galimybei tiesiog praskaidrinti savo kasdienybę. Tai suteiks daug daugiau džiaugsmo ir geru emocijų (kurie virs gerais, šiltais  prisiminimais) nei ilgai laukta proga (per kurią dažniausiai vis tiek viskas vyksta kitaip negu jus įsivaizdavot ar tikėjotės). 





Riešutų sausainiai




  • 40 g lazdyno riešutų pastos
  • 180 g minkšto sviesto
  • 250 g miltų - persijoti
  • 80 g cukraus pudros
  • 50 g baltymų
  • žiupsnis druskos

Pastaba: lazdyno riešutų pastą galite labai lengvai pasigaminti patys. Nuimkite nuo riešutų odelę, paskrudinkite juos ir sumalkite iki pastos virtuvės kombaine. 


Sviestą, cukraus pudrą ir riešutų pastą suplakame iki purumo. Plakant toliau įpilame baltymus ir plakame iki vientisos purios masės. Įmaišome miltus ir druską. 
Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. 
Įdedame tešlą į konditerinį maišiuką su uždaros arba atviros žvaigždutės antgalių ir išspaudžiame sausainius - galima išspausti gelytės arba pagaliukus. Pašauname į orkaitę ir kepame 11-15 min (priklausomai nuo sausainių dydžio). Ištraukiame sausainius iš orkaitės ir atvėsiname. Skanaus. 




Įkvėpimas: TV laida Gardu-Gardu 1 sezonas

No comments:

Post a Comment