Wednesday, April 6, 2016

O, Sugamour... + nerealių bananų sausainių receptas


Visai nesenai lankiausi Sugamour desertų butike (bent jau jie taip save įvardina). Norėjau parašyti atsiliepimą, bet vis pritrūkdavo laiko ir, be to, galvojau gal priderinti prie kokio nors įrašo. Bet galų gale supratau, kad prie jokio įrašo atsiliepimo nepriderinsi :-) reikia tiesiog jį parašyti. Iš karto perspėju, kad tai tiesiog subjektyvi mano nuomone :-) 
Iš tiesų laukiau progos ten apsilankyti, nes pagal reklama, kalbas, gandus ir t.t. mano lūkesčiai šitai vietai buvo gan dideli ir mane pačią intrigavo. Desertų butikas... man tai skamba smth like Laduree (tai buvo pirma asociacija) nežinau kodėl... 
Ir štai ištaikiau progą ir su drauge nuėjome ten papietauti. Vieta iš tiesų puiki butikui (jau vien mėlyna parkavimo zona šiek tiek įpareigoja, žinau kad tai gali nuskambėti juokingai, bet daiktas turi būti vertas to, kad aš TIEK mokėčiau vien už parkavimą). Interjeras man patiko, gal tik vitrina su desertais galėtų būti šiek tiek patrauklesne (ji graži be abejo bet gal šiek tiek meno man truko, visai šiek tiek...kaip butikui). 
Atsisėdome 2 aukšte, užsisakėme pavalgyti (aš valgiau brokolių kišą, o draugė varškėčius). Be abejo norėjome (aš labiausiai) desertų ir čia BAC - jie neturi desertų MENIU. KĄ?  taip, neturi, tenka leistis į apačią, išsirinkti iš vitrinos, pasakyti kitai padavėjai savo pasirinkimą ir staliuko nr. IR laukti...  desertai atkeliauja prieš maistą. Gal nieko čia tokio :-) aš jų vistiek norėjau labiausiai :-) Ragavome 3 rušių macarons - pistacijų, juodųjų serbentų ir citrinų su šokolado įdaru bei dar pyragaitį su bergamotu. Ir čia atėjo tiesos akimirka... tatatadam (kaip būna filmuose) aš nieko nepajutau, NIEKO... ne šiaip sau nieko, o taip, kaip parašiau - nieko iš didžiosios raidės. Iš tu trijų macaronsų skoniu šiek tiek skyrėsi gal tik pistacijų. Juodųjų serbentų (kur šiaip turėtų būti kaip ir su rūgštele, nes juodieji serbentai šiaip tai turi labai išraiškingą skonį)  išsidavė tik savo spalva. Visi buvo vieno skonio - tiesiog saldūs ir tiek (labai saldūs). To pyragaičio su bergamotu šiek tiek bijojau ragauti :-) bijojau kad bus tas pats... bet jis buvo skanus :-) ne WOW, bet tikrai skanus :-) Turiu pagirti kavą. Ji buvo tikrai gardi, gal kiek ilgokai teko jos laukti, bet ji nenuvylė :-) Pagrindinio maisto teko laukti tikrai ilgiau nei tikėjausi... tiesiog per pietų pertrauka pavalgyti (ne desertų) ten neužsuksi, nes nespėsi... Mano kišas buvo tikrai labai skanus, suvalgiau su malonumu. Mano draugės varškėčiai atrodė tobuli (man) ir skonis jų buvo labai gardus, TIK, na taip tik... jie buvo labai, labai saldūs. Aš mėgstu, žinokite, saldžiai, bet dėl Dievo meilės, ne tiek...Jei dėti mažiau cukraus jie manau būtų geriausi mieste. Draugė sakė, kad praeitą kartą valgė blynus ir jie buvo super riebūs ir saldūs - vėliau visa diena bandė po jų "atsigauti". Bet aš jų neragavau, todėl čia tik šiaip paminiu, kad jei eisite ten su vaikais, turėkite omeny. 
Žodžiu, mano jausmai Sugamour - dviprasmiški. Man čia tikrai ne butikas. Sakau man, nes gal čia tik man macarons'ai turi skirtis vienas nuo kito ne tik spalva bet ir skoniu :-) ir tai turint omeny, kad jie giriasi naudojantys Varlhona šokoladą, kuris yra pats iš savęs super skanus ir šiaip tai labai išraiškingo skonio. Aš dar tikrai apsilankysiu ten, kad paragauti kitų desertų, bet iš to ką valgiau, man tai tiesiog nebloga desertinė su skania kava. Manau, kad Ekaterina gali daug geriau, gal čia tik pradžia tokia? Nors šiaip pradžios tūri būti tobulos ar beveik tobulos. 
Skaičiau, kad daug kas skundžiasi jų aptarnavimo kokybe. Na man tai ne buvo prioritetas :-) ėjau ragauti :-) bet tikrai praleidau ten daugiau laiko nei norėjau, nes ilgokai teko laukti maisto ir man nepatiko tas lakstymas per aukštus užsisakyti deserto. 

Na ir pabaigai apie receptą kuris yra žemiau. Tai žemės riešutų sviesto ir bananų sausainiai. Bananų sausainiai dažniausiai būna minkšti, o šitie - ne ir todėl man jie labai patinka. Ir dar todėl, kad jie su žiemės riešutų sviestu, kurį aš labi mėgstu. 




Žemės riešutų sviesto ir bananų sausainiai



  • 2 stiklinės miltų
  • 1/2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. malto cinamono
  • 115 g minkšto sviesto
  • 1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto
  • 1/2 stiklinės rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 bananas, sugrūstas su bulvių grūstuve
  • 1 vanilės ankštis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi. 

Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, druską, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir mišinį persijokite. 

(Rudą cukrų aš šiek tiek sumalu, kad jis būtų smulkesnis ir lengviau susimaišytų su sviestu, bet to daryti nėra būtina).

Virtuvės kombaine suplakite sviestą su cukrumi iki purumo (nereikia plakti iki kreminis konsistencijos, tiesiog iki purumo). Plakant toliau įdėkite žemės riešutų sviestą, kiaušinį, bananą ir vanilę (išimkite vanilę iš ankšties). Gerai suplakite ir, jei reikia, po kiekvieno įdėto ingrediento su mentele nustumkite viską nuo sienelių žemyn. Įmaišykite miltų mišinį. Maišykite tik tol kol ingredientai susijungs. 

Suformuokite iš tešlos graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite  juos ant kepimo skardos. Su šakute prispauskite juos, taip  juos suplodami. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti ant kepimo skardos. Tada perkelkite ant grotelių ir ataušinkite. Skanaus. 




Įkvėpimas: Gimme some oven


7 comments:

  1. Laba diena Alina, o jus macaroons esate kepusi? Gal pasidalintumete receptu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, macarons kepiau pagal Daivos Miksiunienes recepta, kuri gavau per kursus. Deja, jo cia skelbti negaliu. Rekomenduoju apsilankyti pas ja kursuose :) p.s. kol kas jos pistaciju macaronsai man yra skaniausi Lietuvoje.

      Delete
  2. Alina pamaciau Siandien Jusu torta trys sokoladai, mercatus minor facebooke, ir jo pjuvi......ATrodo tobulai......Ar pasidalinsite receptu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki :) aciu uz komplimentus, labai malonu kad jums patiko :) taip bus sito torto receptas bloge si menesi.

      Delete
    2. O sakykite, jus vis tiek daug patirties kepiniuose turite, ar labai skiriasi tas valhrona sokoladai nuo kito kokybisko, pvz. "Rutoje" irgi yra tokie pinigeliais. Ir kur tas skirtumas, jeigu toks yra, teksturoje, skonyje? Ar jis toks akivaizdus, kad verta I ji investuoti? Ar jis toks, kaip kad jus sakote WOW:)

      Delete
    3. Nelengva jus kl. uzdavete :) apie sokolada as siek tiek parasysiu kartu su torto receptu, nes is tiesu yra apie ka rasyti, o dabar pabandysiu atsakyti trumpai :) Sokolada galima palyginti su vynu. Mes zinome dazniausiai balta, pieniska, juoda. Bet pvz juodas gali tureti tokias charakteriskitas kaip kartumas, rugstumas, intensivumas, balansas. Jame gali jaustis riešutai (cia ne sokoladas su riesutais), vaisiai, geles, prieskoniai. Kai naudoji konkretu sokolada su konkreciu skoniu (na pvz su rugstele) reikia labai gerai pagalvoti su kuo ji derinsi kad skoniai deretu ir vienas kita atskleistu ar pabreztu. Valhrona sokoladai turi isreikstus skonius. Nezinau kaip paaiskinti... nesenai dariau namelakos krema, viena karta su Valhronos sokoladu o kita su kitos firmos juodu sokoladu. Skoniai skiresi labai, man net buvo sunku patiketi kad tiek gali skirtis... todel musams, ganashams ir kremams tikrai verta isbandyti Valhronos sokolada, o kepiniams ir glazuroms galima naudoti kita sokolada. BET :) viskas yra juk skonio reikalas, nereikia to pamirsti:) tas sokoladas gali jums ir nepatikti.

      Delete
    4. Labai aciu uz atsakyma. Kaip visada issamiai ir aiskiai:)

      Delete