Wednesday, December 18, 2013

Antis kuri slėpėsi šaldytuve

Štai ir aš pasimoviau ant akcijos, atrakcijos...parsinešiau pirmadienį namo antį iš RIMI ir greitai paslėpiau ją šaldytuve, nes Dievaži nežinojau ką su ja daryti... 
Antis - skanu, bet pagamink dar ją taip kad butu skanu... Kai tik atidarydavau šaldytuvą ji tyliai į manę žiūrėdavo... erzino mane, kaip erzina vaikai kai bėgioja aplink stalą ir šukalioja "nepagausi, nepagausi". 
Neapsikenčiau ir pasakiau jai, kad ŠIANDIEN mes ja suvalgysim:) skania ar ne, bet suvalgysim:) Pavarčiau pora kulinariniu knygų, kad pagautu įkvėpimas, pasitariau su antim ir nusprendžiau kad kepsiu ją Ultra Pro su citrina, apelsinu ir klevų sirupo bei kardamono glazūra. Receptui man įkvėpė MALOUF ir FOOD@WINE ANNUAL COOKBOOK 2009.

Kepta antis su klevu ir kardamono glazūra


  • antis (mano buvo 1,7kg.)
  • apelsinas
  • citrina
  • druska ir pipirai
  • 4 v.š. klevų sirupo
  • 2 v.š. granatų sirupo (yra pirkti Ibrahime turku maisto parduotuvėje)
  • 1/2 a.š. malto kardamono
Įkaitiname orkaitę iki 220 C. 
Antis nuplauname, nusausiname tada įtriname druska ir pipirais. 2 v.š. klevų sirupo sumaišome su 1 v.š. granatų sirupo bei kardamonų ir įtriname žąsį. Apelsiną ir citriną supjaustom skiltelėmis (odos nulupti nereikia) ir sudedame juos į anties vidų. Dedame viską į Ultrą pro arba kitą kepimo indą, uždengiame dangčiu ir kepame valanda. PASTABA: jei kepate ne Ultra pro tai temperatūra turėtu būti mažesne...gal 180 C nes sudegs jums žąsis. Nebent turite kepimo indą su dangčiu.

Kol kepa vakariene, pasigaminsim plastiliną :) taip, plastiliną:) Tiesiog noriu išbandyti receptą. O plastilino kokybe išbandys mažas "visko ragautojas ir bandytojas". Tikiuosi po to pavyks virtuve išvalyti :D Beja, čia yra mėgstamiausi šiai dienai (sakydama šiai dienai tą ir turiu omeny - ŠIANDIEN gruodžio 19d. nes rytojus tai rytojus...you never know, kaip sakoma)


Plastilinas


  • 500 ml miltų
  • 500 ml vandens
  • 250 ml. druskos
  • 2 a.š. citrinos rūgšties
  • 2 v.š. aliejaus
  • maistiniai dažai (aš naudojau mėlynus)



Viską sudedame į puodą ir kaitinant maišome kol pasidarys minkoma mase. 
Thermimikse  - viska sudedame į indą ir maišome 5sek. 5gr. Tada verdame 7min. 100C. 2gr.






Suminkome į gabaliukus ir leidžiame atvėsti o tada...:) tada žaiskite su vaikais :) štai taip, arba kaip tik norite:)





Grįžtame prie anties kolei ji dar nesudegė. Valanda jau prabėgo taigi nuimam dangtį ir su teptuku patepame žąsį glazūra (sumaišome likusi granatų sirupą ir klevų sirupą 1 v.š. + 2 v.š.) Kepame be dangčio kol ji truputi apskrus 5-7 min. arba sumažiname temperatūrą iki 200 C ir kepame apie 10 min. Per ta laiką išviriau ryžiu:) ir ištraukiau iš šaldytuvo abrikosų uogienę. Tuoj ragausim.


Kvapas tai  iš kojų verčiantis...atrodo vien juo galima pasisotinti. Kas dėl anties:) tai gavosi puikiai, galima valgyti ir be uogienes nes pritraukė apelsinų ir citrinų sulčiu ir aromato. Liko nuo jos tik kauliukai...ech perfrazuojant Karlsoną - kad taip mažiau kaulų ir daugiau mėsos  nes tikrai skanu ;)

Šią savaitę buvau prekybos centre EUROPA, į akį krito užrašas " pavaišink draugą kava sms'u"... supratau kad aš smarkiai atsilieku nuo pasaulio, dabar jau ir arbata su draugėm galima gerti nesusitinkant o tiesiog parodant demesį sms'u... 
Vartotoju visuomenėje, vartoti galima viską, dabar jau galima bus ir demesį bei draugystę...nieko keisto kad dabar savi-pagalbos literatūra klesti. Juk vartotojams reikalinga instrukcija ;)




No comments:

Post a Comment