Tuesday, May 20, 2014

Špinatų virtiniai ( Gnocchi)


Dažniausiai špinatuų virtiniai yra gaminami su rikota arba varške ir yra švelnesnio skonio. Čia naudojami duonos trupiniai ir miltai, o špinatų piure yra kaip pagrindas. Virtiniai gaunasi gan intensyvaus skonio :) Kas mums tiko ir patiko.






Špinatų virtiniai ( Gnocchi) su sviestu ir džiugo bei rikotos sūriu arba tiesiog su spirgučiais



  • 1 kg. špinatų
  • 30 g. tarkuoto džiugo sūrio
  • 2 lengvai suplakti kiaušiniai 
  • 1/2 stiklinės duonos trupinių (susmulkinkite seną (bet nesupelijusią) duoną su virtuvės kombainu) 
  • druska ir pipirai
  • 1/4 a.š. malto muskato
  • 1 stiklinė miltų
  • 60 g. sviesto
  • džiugo ir rikotos sūris pateikimui
  • spirgučiai

Špinatus gerai išplauname ir nusausiname. Užverdame dideli puodą su vandeniu. Pasūdome vandenį, sumetame špinatus. Verdame apie 4 minutes, kol špinatai suminkštės. Išimame špinatus iš puodo į didelį dubenį su lediniu vandeniu. Palikite pusę puoduko vandens, kuriame virė špinatai, o likusį išpilkite. Ataušinkite špinatus ir nukoškite.


Išspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio iš špinatų. Sudėkite špinatus į virtuvės kombainą ir įpilkite 1/4 stiklinės palikto virimo vandens. Sumalkite špinatus iki piure konsistencijos.  (Thermomiksas 10-15 sek. 7 gr) Jei reikia, tai įpilkite dar vandens. 
Mums reikės tik vienos stiklinės špinatų piure, likusią palikite kitam kartui. 

Taigi, dubenyje sumaišykite vieną stiklinę špinatų piure, tarkuotą sūrį, kiaušinius, duonos trupinius, muskatą, druską ir pipirus. Įberkite iš pradžių 1/4 stiklinės miltų. Išmaišykite - tešla turi būti minkšta ir švelni. Jei tešla labai drėgna, įberkite dar 1/4 stiklinės miltų (taip iki 1 stiklinės miltų). Kuo mažiau miltų bus, tuo gnocchi bus švelnesni. 
Užvirinkite didelį puodą vandens. Pabarstykite kepimo kilimėlį miltais. Vieną kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. Imkite po gabaliuką tešlos ir formuokite nedidelius kamuoliukus. Apvoliokite juos miltuose ir dėkite ant kepimo skardos. Kamuoliukai turi būti tik tiek miltuoti, kad neliptų (miltų perteklių nuimkite/nukratykite, nes kitaip gnocchi išvirs aplipę miltais ir neatrodys labai apetetingai).
Kai vanduo užvirs, įdėkite  gnocchi virti. Virkite virtinius porcijomis. Kai iškils į paviršių, virkite dar 3 minutes. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite, kol jis taps auksinės spalvos. 
Išimkite gnocchi į lėkštę, apšlakstykite sviestu ir pateikite su džiugo ir rikotos sūriu.
ARBA jei tešla visgi yra skystoka tai -  Įdėkite tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir spauskite tešlą su konditeriniu maišeliu į puodą naudojant virtuvinės žirkles arba peilį, kad supjaustyti tešlą į nedidelius virtinukus. Čia yra filmukas apie šitą techniką (2:14 min.). Virkite apie 3 min. Pateikite su spirgučiais.
Skanaus.





Įkvėpimas: Food and Wine   Annual cookbook 2014

No comments:

Post a Comment