Tuesday, September 29, 2015

Grybų ir ožkos sūrio risotto









Grybų ir ožkos sūrio risotto



  • 100 g sviesto
  • aliejus kepimui
  • 400 g baravykų ir raudonikių mišinio
  • 200 g mangoldų su lapais
  • 1,5 citrinos
  • 1 v.š. laimo sirupo (yra pirkite parduotuvėje, berods "Monin" firmos ) 
  • 1,5 l vištienos sultinio 
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 stiebas saliero
  • 300 g risotto ryžių
  • 80 ml balto vyno
  • sauja žalumynų - mėtos, krapų ir baziliko
  • 100 g ožkos sūrio. Aš naudojau minkštą, tepamą
  • 60 g pakepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų
  • druska ir pipirai








Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir 50 g sviesto. Kol kaista keptuvę gerai išplaukite ir stambiai supjaustykite grybus. Grybus iškepkite ir paskaninkite su druska. Kol kepa grybai atskirkite mangoldų stiebus nuo lapų ir stiebus stambiai supjaustykite. Įdėkite mangoldus į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. 
Svogūnus, česnaką ir saliero stiebą įdėkite į virtuvės kombainą ir smulkiai sukapokite. Įkaitinkite didelę keptuvę arba puodą, įpilkite į jį šlakelį aliejaus ir įdėkite 50 g sviesto. Kai sviestas ištirps pakepinkite svogūnų mišinį ant vidutinės ugnies kol daržovės suminkštės (atsargiai nesudeginkite). 
Kai išimsite iš keptuvės grybus, įkaitinkite joje šlakelį aliejaus, nukoškite mangoldus ir ant vidutinės ugnies apkepkite stiebus, kol jie suminkštės, tada įdėkite lapus ir įpilkite vienos citrinos sultis bei įberkite nutarkuotą (tarka su labai smulkiomis skylutėmis) žievelę (be baltos dalies). Sumaišykite ir apkepkite 2 min. Išimkite mangoldus iš keptuvės. 
Užvirkite sutinį. Kai daržovės puode apkeps, įberkite ryžius ir maišant juos kelias minutes apkepkite. Įpilkite baltą vyną ir virkite kol jis išgaruos. Įpilkite porą samčių karšto sultinio ir išmaišykite. Kai beveik visas sultinys susigers, įpilkite dar samtį. Taip virkite, kartas nuo karto pamaišant ir įpilant sultinio, kol ryžiai bus beveik išvirę (2 min. iki išvirimo). Įdėkite 60 g sūrio, įpilkite 1/2 citrinos sulčių, įberkite nutarkuotą 1/2 citrinos žievelę ( tarka su mažom skylutėmis ir be baltos citrinos dalies), sirupą, druską ir pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti 3 min. Įmaišykite grybus, mangoldus ir sukapotus žalumynus. Pabarstykite riešutais ir likusiu sūriu bei papuoškite mėtų ir baziliko lapeliais. Skanaus.






Įkvėpimas: Delicious Magazine september 2015

No comments:

Post a Comment