Šitie vafliai skiriasi nuo visų kitų, anksčiau gamintų. Jie yra traškūs, tikrai traškūs. Skaniausi karšti, todėl rekomenduoju gaminti tiek, kiek galite suvalgyti iš karto. Vėliau jie suminkštėja ir gali pasirodyti sausoki.
Viena iš gudrybių, kad jie būtų toookie traškūs yra specialus salyklo milteliai, kurių pas mus aišku neįmanoma (na aš bent jau nežinau kur) gauti. Truputį pagooglinau ir suradau, kad daiginti kviečiai gali puikiai pakeisti tuos miltelius.
Mielinius valius kepiau ne kartą, bet ne vieni nebuvo TOKIE traškūs. Let's just say - I'm really impressed.
Viena iš gudrybių, kad jie būtų toookie traškūs yra specialus salyklo milteliai, kurių pas mus aišku neįmanoma (na aš bent jau nežinau kur) gauti. Truputį pagooglinau ir suradau, kad daiginti kviečiai gali puikiai pakeisti tuos miltelius.
Mielinius valius kepiau ne kartą, bet ne vieni nebuvo TOKIE traškūs. Let's just say - I'm really impressed.
Traškūs vafliai
- 350 g miltų
- 50 g sumaltų iki miltų daigintų kviečių grūdų (yra pirkti parduotuvėse. Aš Norfoje pirkau)
- 5 g cukraus - vafliai neturi būti saldūs, nes juk juos valgome su saldžiais priedais, šokolado padažu, klevų sirupu, uogiene... BET galite dėti ir daugiau cukraus, pagal jūsų skonį.
- 1/2 a.š. druskos
- 1/3 (2 g) a.š. sodos
- 7 g sausų arba 15 g šviežių mielių (jei tešlą kildinsite šaldytuve per naktį, naudokite 10 g šviežių mielių)
- 620 g pieno
- 115 g sviesto
- 100 g kiaušinių ( maždaug 2 vnt.)
Greitkratyje suplakite 100 ml pieno ir mieles. Dubenyje sumaišykite miltus (paprastus ir daigintų kviečių), cukrų, druską, sodą. Į puodą įdėkite sviestą ir įpilkite likusį pieną. Pakaitinkite iki 40 C (maksimum 45 C) ir gerai išmaišykite kad sviestas ištirptų, tada įmaišykite kiaušinius.
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus - mieles, miltų bei pieno mišinį. Palikite pakilti apie 2 val. kambario temperatūroje (jei naudojat šviežias mieles tai 1-1,5 val.) arba per naktį šaldytuve. Įkaitinkite vaflinę ir kepkite vaflius. Jie bus tamsesni nei įprasta ir traškūs. Skanaus
Įkvėpimas: Chefsteps
No comments:
Post a Comment