Eirny Sigurdardottir's "Laimingo šeimyninio gyvenimo pyragas"
- 250 g kambario temperatūros sviesto
- 100 g balto cukraus
- 100 g rudo cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 250 g miltų
- 1 a.š. sodos
- žiupsnis druskos
- 250 g avižinių dribsnių
- 300 g rabarbaro ir braškių (aš naudojau rabarbaro ir aviečių) džemo
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią 23 cm diametro kepimo formą.
Suplakite sviestą su cukrumi (rudu ir baltu) iki purumo. Kiaušinį lengvai suplakite. Toliau plakdami sviestą pilkite po biškį kiaušinį. Suplakite viską iki vientisumo. Sumaišykite miltus ir sodą bei druska ir persijokite. Įmaišykite miltus į tešlą ir tada įmaišykite avižinius dribsnius. Atidėkite 1/3 tešlos, o likusią įdėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus paskirstykite džemą. Rankomis sutrupinkite likusią tešlą ant uogienės. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-45 min., kol viršus taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite iki kambario temperatūros kepimo formoje. Skanaus
Įkvėpimas: Delicious. Magazine August 2015
No comments:
Post a Comment