Wednesday, January 27, 2016

Bretoniški sausainiai pagal P. Herme


Štai dar vienas bretoniškų sausainių receptas. Labai jau jie mums tiko ir patiko. Lengvesni , gal net puresni nei paprasti sviestiniai sausainiai bet trapūs ir lengvi. Mano mažius tiesiog juos įsimylėjo. 
Šį kartą tai P. Herme receptas. Čia skiriasi tešlos gamybos procesas - naudojamas kambario temperatūros sviestas. Šitie sausainiai, palygintinus, yra puresni/ lengvesni. 
Užantyje dar turiu porą bretoniškos tešlos kepinių, todėl šį mėnesį galima drąsiai pavadini bretonišku. 







Bretoniški sausainiai pagal P. Herme



  • 256 g miltų
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • 230 g  kambario temperatūros sviesto
  • 170 g cukraus
  • 1 a.š. druskos (arba naudokite sūrų sviestą)
  • 5 dideli tryniai





Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (gerai sumaišykite) ir persijokite, geriau net 2 kartus persijokite tam, kad kepimo milteliai tolygiai pasiskirstytų ir vėliau nesijaustų sausainiuose. 

Sviestą suplakite su cukrumi iki purumo. Įberkite druską ir toliau plakant dėkite po vieną trynį, gerai suplakant po kiekvieno. Tešla turi būti vienalyte ir puri. 
Įberkite miltus ir ranka su mentele atsargiai įmaišykite juos į tešlą. 
Padalinkite tešlą per pusę. Iš kiekvienos dalies suformuokite 4 cm storio/diametro ritinius. Tešla gali būti lipni, todėl padėkite sau naudodami maisto plėvelę. Susukite ritinius į plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 4 val. o geriau nakčiai. 
Įkaitinkite orkaitę iki 165 C. (aš kepiau 180 C, viskas priklauso nuo orkaitės).
Patepkite sviestu keksiukų formeles. Geriausiai tinka silikoninės, nes iš jų lengviau vėliau išimti sausainius (silikoninių formų niekuo tepti nereikia). 
Supjaustykte tešlos ritinius 6-10 mm storio griežinėliais ir įdėkite juos į formas. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12-15 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Laikykite sausainius sandariame inde. Skanaus







Įkvėpimas: Jo the tart queen


No comments:

Post a Comment