Wednesday, January 20, 2016

Vafliai su raugu







Vafliai su raugu



  • 2 stiklinės atnaujinto raugo
  • 2 v.š. tešlos įmaišo
  • 1 stiklinė pieno (šiek tiek pašildyto, maždaug 36-40 C)
  • 1 stiklinė miltų
  • 1/4 stiklinė sumaltų iki miltų daigintų kviečių grūdų (yra pirkti parduotuvėse. Aš pirkau Norfoje)
  • 1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 4 v.š. rudo cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 60 g. išlydyto ir atvėsinto sviesto
  • 3 tryniai
  • 3 baltymai
  • 1 vanilės ankšties sėklos

Raugą ir įmaišą įdėkite į dubenį ir sumaišykite su šiltu (36-40 C) pienu.
Sumaišykite miltus, krakmolą, 3 v.š cukraus, druską ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite sviestą, trynius ir vanilę. Tešla turi būti vienalytė. Uždenkite tešlą ir palikite fermentuotis 5-6 val. kambario temperatūroje arba per naktį (8-10 val.) šaldytuve. 
Prieš kepant vaflius, suplakite baltymus su likusių (1 v.š.) cukraus iki purumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Pateikite iš karto. Mes valgome su plakta grietinėle, uogiene, klevų arba agavos sirupu, o kartais ir su nutella. Skanaus. 

Įkvėpimas: Ch. Robertson "Tartine Bread" 


No comments:

Post a Comment