Monday, October 26, 2015

Obuolių tortas su ožkos sūrio kremu

Aš labai mėgstu ožkos sūrį, kaip ir obuolių pyragus, todėl šis derinys mane labai greitai suviliojo. Tortas gavosi labai minkštas ir drėgnas. Jį papuošti padėjo mūsų mažas svečias, Margiris, mažiaus pusbrolis. Smalsumo ir savų priežasčių (bei laimingo atsitikimo) vedamas jis surado tortuką (pakankamai žemai pastatytą ir paliktą po fotosesijos) ir pridėjo savo ranką - tiesioginė ir perkeltine prasme. :-) Gavosi labai gražiai, kartais net norėdamas taip nepadarysi. :-)








Obuolių tortas su ožkos sūrio kremu



Obuolių tortas:



  • 1 ir 3/4 stiklinės miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. malto kardamono
  • 1/2 stiklinės vynuogių kauliukų aliejaus
  • 1/2 stiklinės rudo cukraus
  • 1/2 stiklinės balto cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės grietinės 
  • 1 stiklinė smulkiai supjaustytų obuolių (nuluptų)
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros 



Ožkos sūrio kremas:

  • 200 g sviesto
  • 150 g ožkos sūrio (minkšto)
  • 200 g cukraus pudros 
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 v.š. grietinės


Cinamoninis karamelės padažas

  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/2 stiklinės grietinėlės (36 proc.)
  • 1/4 a.š. malto cinamono
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • 2 v.š. vandens
  • 1 v.š. gliukozės sirupo
  • 1 v.š. sviesto (apie 30 g)
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto


Obuolių tortas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, išklokite kepimo popieriumi 3 apvalias  16 cm diametro kepimo formas
Viename inde sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, soda, druską ir kardamoną) ir persijokite. 
Kitame inde suplakite aliejų ir cukrų (baltą ir ruda). 
Įplakite kiaušinius ir vanilės ekstraktą. 
Įmaišykite grietinę (maišykite tik kol viskas susijungs).
Dalimis įmaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite obuolius.
Padalinkite tešlą (po lygiai) tarp kepimo formų ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. 
Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti kepimo formoje dar 10-15 min. Tada išimkite ir atvėsinkite. 


Ožkos sūrio kremas:

Virtuvės kombaine suplakite sviestą  iki purios, kreminės konsistencijos. 
Sumažinkite greitį iki minimalaus ir įmaišykite ožkos sūrį (maišykite tik kol susijungs) ir likusius ingredientus, 


Cinamoninis karamelės padažas:

Iš vakaro užvirkite grietinėlę, sumaišykite su cinamonu bei cinamono lazdele ir palikite pastovėti per naktį (kambario temperatūroje). 
Kitą dieną perkoškite grietinėlę.
Į nedidelį puodą sudėkite cukrų, sirupą ir vandenį ir užvirkite (ant didelės ugnies). Virkite nemaišydami kol skystis taps gintaro spalvos.
Nukaiskite ir įmaišykite grietinėlę, tada sviestą, druską ir vanilę. 
Ataušinkite ir palikite sutirštėti iki norimos konsistencijos. 





Surinkimas:

Jei reikia išlyginkite su peiliu torto blynų viršutinius paviršius kad būtų lygūs. 
Padėkite šaukštą kremo ant torto padėkliuko ir padėkite ant jo vieną torto blyną, patepkite jį kremu ir uždėkite antrą, patepkite kremu ir uždekite trečią. Torto viršų ir šonus patepkite kremu ir išlyginkite su mentele. Kremo sluoksnis neturi būti storas, torto tešla gali matytis per kremą - toks yra šio torto papuošimo stilius. Ant viršaus užpilkite karamelę ir leiskite jai gražiai nubėgti. 
Skanaus 




Įkvėpimas: The Cake Blog

No comments:

Post a Comment