Visos uogos skanios, bet mėlynės - skaniausios. Kas šiaip tai yra gan keista, nes šviežių mėlynių galiu suvalgyti daugiausiai saują. Bet desertai, kremai, uogienės ir kepiniai su mėlynėmis man yra patys pačiausi.
Visi keksiukai skanūs, bet šokoladiniai skaniausi. Ypač jei jie su mėlynėmis. Ypač jei jie minkštučiai ir drėgni.
Mano vyras pasakė - labai skanu, bet geriau suvalgysiu bananą, nes taip sveikiau. :-) Drįsčiau ginčytis, nes net trumpai (nesiplečiant ir be Mendelėjevo lentelės) kalbant - šokoladas atsako už laimę, mėlynės už regėjimą ir virškinimą.
Mano mažius nieko nepasakė, tiesiog tyliai suvalgė porą vakarienei, kas man yra geriausias komplimentas.
Keksiukai paprasti, greitai paruošiami ir verti nuodėmės.
Visi keksiukai skanūs, bet šokoladiniai skaniausi. Ypač jei jie su mėlynėmis. Ypač jei jie minkštučiai ir drėgni.
Mano vyras pasakė - labai skanu, bet geriau suvalgysiu bananą, nes taip sveikiau. :-) Drįsčiau ginčytis, nes net trumpai (nesiplečiant ir be Mendelėjevo lentelės) kalbant - šokoladas atsako už laimę, mėlynės už regėjimą ir virškinimą.
Mano mažius nieko nepasakė, tiesiog tyliai suvalgė porą vakarienei, kas man yra geriausias komplimentas.
Keksiukai paprasti, greitai paruošiami ir verti nuodėmės.
Šokoladiniai keksiukai su mėlynėmis
- 1 ir 3/4 stiklinės miltų
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- 1/4 a.š. druskos
- 1/4 stiklinės kakavos
- 1 kiaušinis
- 1/4 stiklinės aliejaus (saulėgrąžų)
- 1/4 stiklinės pieno
- 1 stiklinė grietinės (260 g.)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1,5 stiklinės šaldytų mėlynių
- 1/4 stiklinės šokolado lašų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be ventiliatoriaus). Išklokite 12 keksiukų kepimo formelių popieriniais kepimo įdėklais.
Sumaišykite ir persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir druską. Sumaišykite miltų dubenyje su cukrumi.
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinį, pieną, aliejų, grietinę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
Mėlynes ir šokoladą sumaišykite su miltais ir kitais skystais ingredientais.
Padalinkite tešlą tarp formelių ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite 10 min. pastovėti formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus
Įkvėpimas: Baking Bites
No comments:
Post a Comment