Pikantiškas bruknių džemas
- 1 kg bruknių
- 550 g cukraus
- 1 cinamono lazdelė
- 3 gvazdikėliai
- 1/2 a.š. malto džiovinto imbiero
- 1/4-1/2 a.š. agar-agar
Prieskonius įriškite į marlę.
Puode sumaišykite bruknes su cukrumi ir įdėkite prieskonius, virkite 15 min. Išimkite prieskonius ir išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai.
Thermomikso būdas:
Sudėkite visus ingredientus į thermomikso indą (prieskonius nereikia įrišti į marlę) ir virkte 20 min 100 C. 2-3 gr. Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai.
Konjaku gardinta bruknienė
- 1 kg bruknių
- 1 kg cukraus
- 100 ml konjako
- cinamono lazdele
- 300 ml vandens
Bruknes ir cinamono lazdelę įdėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Uždenkite ir kaitinkite 5 min. Įberkite cukrų ir virkite dar keletą minučių. Į nukaistą puodą įpilkite konjaką ir maišykite kol uogienė šiek tiek atvės. Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai. Puikiai tinka prie žvėrienos, paukštienos, sūrių, jautienos.
Čekiška bruknienė
- 1 kg bruknių
- 500 g cukraus
- 3 v.š. virinto vandens
Bruknės (gerai nusausintas) dėkite į puodą ir užpilkite vandenių, uždenkite ir kaitinkite kol pradės rastis sulčių. Nuolat maišant dalimis berkite cukrų ir virkite dar 10 min. Jei atsiras putos - nurinkite.
Kiaurasamčiu surinkite uogas ir sudėkite juos į stiklainius. Sirupą dar karta užvirkite ir užpilkite ant uogų. Uždarykite stiklainius ir apverskite viršum į apačią, taip palikite kol atvės. Laikykite šaltai.
Būdas su thermomiksu:
Aš mėgstu labiau tirštą bruknienę, todėl įdėdu visus ingredientus į thermomikso indą ir įberiu + 1/2 a.š. agar-agaro. Verdu 15 min. 100 C 2-3 gr. Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai.
Įkvėpimas: Darbštuolė - Konservavimas, smaližių receptai
No comments:
Post a Comment