Friday, October 30, 2015

Bruknienė





Pikantiškas bruknių džemas



  • 1 kg bruknių
  • 550 g cukraus
  • 1 cinamono lazdelė
  • 3 gvazdikėliai
  • 1/2 a.š. malto džiovinto imbiero
  • 1/4-1/2 a.š. agar-agar
Prieskonius įriškite į marlę. 
Puode sumaišykite bruknes su cukrumi ir įdėkite prieskonius, virkite 15 min. Išimkite prieskonius ir išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai. 

Thermomikso būdas:

Sudėkite visus ingredientus į thermomikso indą (prieskonius nereikia įrišti į marlę) ir virkte 20 min 100 C. 2-3 gr. Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai. 







Konjaku gardinta bruknienė



  • 1 kg bruknių
  • 1 kg cukraus
  • 100 ml konjako
  • cinamono lazdele
  • 300 ml vandens
Bruknes ir cinamono lazdelę įdėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Uždenkite ir kaitinkite 5 min. Įberkite cukrų ir virkite dar keletą minučių. Į nukaistą puodą įpilkite konjaką ir maišykite kol uogienė šiek tiek atvės. Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai. Puikiai tinka prie žvėrienos, paukštienos, sūrių, jautienos. 




Čekiška bruknienė


  • 1 kg bruknių
  • 500 g cukraus
  • 3 v.š. virinto vandens

Bruknės (gerai nusausintas) dėkite į puodą ir užpilkite vandenių, uždenkite ir kaitinkite kol pradės rastis sulčių. Nuolat maišant dalimis berkite cukrų ir virkite dar 10 min. Jei atsiras putos - nurinkite. 
Kiaurasamčiu surinkite uogas ir sudėkite juos į stiklainius. Sirupą dar karta užvirkite ir užpilkite ant uogų. Uždarykite stiklainius ir apverskite viršum į apačią, taip palikite kol atvės. Laikykite šaltai. 

Būdas su thermomiksu:

Aš mėgstu labiau tirštą bruknienę, todėl įdėdu visus ingredientus į thermomikso indą ir įberiu + 1/2 a.š. agar-agaro. Verdu 15 min. 100 C 2-3 gr.  Išpilstykite džemą į stiklainius ir uždarykite. Laikykite šaltai. 



Įkvėpimas: Darbštuolė - Konservavimas, smaližių receptai

No comments:

Post a Comment