Cinamoninės bandelės
- 150 ml šilto pieno
- 50 g grietinės (kambario temperatūros)
- 1 a.š vanilės ekstrakto
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 550 g miltų
- 20 g šviežių mielių
- 50 g cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 70 g išlydyto sviesto
Įdaras:
- 50-70 g išlydyto sviesto
- 50 g balto cukraus
- 50 g. rudo cukraus
- 50 g. juodo cukraus
- 1,5 a.š. malto cinamono
Tešla:
Pieną, cukrų ir mieles suplakite greitkratyje. Į virtuvės kombaino indą sudėkite visus tešlos ingredientus, apart sviesto, ir pradėkite minkyti tešlą. Po minutės ar dviejų pradėkite po truputi pilti sviestą (jis gali būti šiltas, bet ne karštas). Minkykite tešlą apie 10 min., kol ji taps labai elastinga ir beveik nelipni. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir suformuokite kamuolį. Uždenkite ir palikite 20 min. pastovėti, tada greitai minutę perminkykite (nebūtina išimti tešlą iš dubens, pakanka tiesiog keletą kartų ją sulankstyti dubenyje) tešlą ir vėl suformuokite kamuolį ir palikite pakilti valandai arba kol tešla padvigubės.
Įdaras:
Dubenyje sumaišykite visus, apart sviesto, įdaro ingredientus.
Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite į vidutinio storio stačiakampį, maždaug 30*40 cm dydžio. Patepkite išlydytu sviestu (storai) ir pabarstykite įdaru. Susukite iš tešlos vyniotinį (susukite tvirtai, ne laisvai). Supjaustykite vyniotinį vienodais gabaliukais ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos pjūviu į apačią. Patepkite kiaušinio plakiniu, uždenkite ir palikite pakilti 30 min., arba kol bandelės maždaug padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Pašaukite bandelės į orkaitę ir kepkite 25-35 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus
Įkvėpimas: Plating Pixels
No comments:
Post a Comment