Vištienos šašlykai su makaronų salotomis
- 4 vištienos krūtinėlės ( po 180 g kiekviena)
- skystas medus
- maža skiltelė česnako
- 1 čili pipiras
- 1/2 saujos šviežių petražolių
- 3 v.š. žemės riešutų sviesto
- sojos padažas
- nedidelis gabaliukas šviežio imbiero (maždaug 2 cm)
- 2 laimai
- alyvuogių aliejus
Makaronų salotos:
- 250 g makaronų
- 100 g anakardžio riešutų
- 1 mažas svogūnas
- 1 mažas čili pipiras
- nedidelė sauja šviežių petražolių
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 laimas
- 1 a.š. sezamo aliejaus
- 1 a.š. žuvies padažo
- 1 a.š. skysto medaus
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C su grilio funkcija. Medinius iešmukus pamerkite į vandenį.
Į virtuvės kombainą įdėkite petražolės, česnaką, čili pipirą (aš dėjau be sėklų, bet jei norite, kad būtų aštriau - dėkite su sėklomis), žemės riešutų sviestą, šlakelį sojos padažo, nuvalytą imbierą, nutarkuotą abiejų laimų žievelę ir įpilkite vieno laimo sultis, didelį šlakelį vandens. Viska sumalkite iki pastos konsistencijos (ne tirštos). Paragaukite ir paskaninkite druska. Padalinkite per pusę.
Vištieną supjaustykite gabaliukais. Paimkite vieną pusę pastos ir sumaišykite su vištiena. Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmų ir padėkite į kepimo skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 min. iš vienos pusės ir 10 min. iš kitos pusės. Apšlakstykite medumi ir kepkite kol iškeps.
Makaronų salotos:
Išvirkite makaronus, nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu.
Riešutus stambiai sukapokite arba sutraiškykite ir apkepkite keptuvėje. Įpilkite 1 a.š. medaus, sumaišykite su riešutais ir apkepkite kol karamelizuosis.
Į virtuvės kombainą sudėkite svogūną, čili pipirą (aš dėjau be sėklų, bet jei norite, kad būtų aštriau dėkite su sėklomis), petražoles ir viską susmulkinkite. Įdėkite į salotų dubenį svogūnų mišinį, sezamo aliejų, žuvies padažą, sojos padažą, laimo sultis bei įpilkite šlakelį aliejaus ir viską sumaišykite. Įdėkite makaronus ir sumaišykite. Pabarstykite viską riešutais.
Pateikite vištienos šašlykus su likusia pasta/padažu bei laimo skiltelėmis bei makaronų salotomis. Skanaus.
Įkvėpimas: Jamie Oliver "Jamie's 30 minute meals"
No comments:
Post a Comment