Ryžiai su cukinijomis ir sūriu
- 1 stiklinė ryžių
- 2 stiklinės vištienos sultinio
- 1-2 sutarkuotos cukinijos (cukinijos nedidelės)
- 1/2 a.š. džiovinto malto česnako
- 1 a.š. druskos (arba pagal skonį)
- pipirai
- 1 stiklinė sutarkuoto sūrio (cheddar, mozzarella, gouda...)
- 1-2 v.š. pieno
Puode sumaišykite ryžius bei sultinį ir užvirkite. Virkite ant vidutinės ugnies 10-15 min. kol ryžiai išvirs. Tuo tarpu pasūdykite truputį cukinijas (tik žiupsnis druskos) ir palikite ant kiaurandžio nuvarvėti.
Kai ryžiai išvirs, į puodą įdėkite cukinijas, sūrį, česnaką ir sumaišykite. Paskaninkite druska ir pipirais. Jei košė labai tiršta, galima įmaišyti dar 1-2 v.š. pieno. Pateikite šiltą.
Vištienos kepsnys sumac ir sezamo sėklų džiuvesėliuose
- 4 nedideles vištienos krutinėlės
- 2 kiaušiniai
- druska ir pipirai
- 80 ml aliejaus
Trupiniai:
- 100 g duonos trupinių (tiesiog virtuvės kombaine sumalkite baltą duoną)
- 1 v.š. sumac prieskonių
- 60 g susmulkintų riešutų
- nutarkuota 1 citrinos žievelė
- 1/4 stiklinės sezamo sėklų
- 2/3 stiklinės sutarkuoto Džiugo sūrio
Duonos trupinius, sumac prieskonius ir riešutus bei citrinos žievelę įdėkite į virtuvės kombaino indą ir porą sekundžių malkite. Tada įdėkite sezamo sėklas, sūrį ir dar porą sekundžių malkite vidutiniu greičiu, kad viskas tiesiog susijungtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
Paruoškite 3 indus: viename suplakite kiaušinius su šlakeliu vandens, kitame - miltus, o trečiame - trupinius.
Vištienos krūtinėlę praplatinkite su muštuku (čia video) kad ji taptų 15 mm storio (turėtų gautis vienodo storio).
Apvoliokite vištieną iš pradžių miltuose, tada pamerkite kiaušiniuose ir tada apvoliokite trupiniuose.
Padėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių. Tada padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10-15 min.
Pateikite su ryžiais. Skanaus
Įkvėpimas: Greg and Lucy Malouf "Turquoise"; The baker upstairs
No comments:
Post a Comment