Tuesday, October 6, 2015

Baklažanų tagine su džiovintais abrikosais


Tai labai gardus ir sotus troškinys. Dabar atvėsus orams jis yra kaip tik :-) Ingredientų sąrašas gali atrodyti gąsdinančiai, bet iš tikrųjų jis gan greitai pagaminamas. Ras el hanout prieskonius galima įsigyti parduotuvėje "Aliejus", bent jau aš ten prieš pora savaičių pirkau sau. 




Baklažanų tagine su džiovintais abrikosais



  • 2 baklažanai, nulupti ir supjaustyti stambiais gabaliukais
  • aliejus kepimui
  • 2 sukapoti svogūnai
  • 2 v.š. sutarkuoto šviežio imbiero
  • 1,5 a.š. ras el hanout prieskonių
  • 1,5 a.š. rūkytos paprikos (maltos)
  • žiupsnis šafrano
  • 300 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 120 g per pusę supjaustytų džiovintų abrikosų
  • 1 skardinė konservuotų susmulkintų pomidorų
  • 1 v.š. medaus
  • 1 skardine baltų sviestinių pupelių
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė
  • 1/2 citrinos sultys
  • 2 v.š. sezamo sėklų
  • 2 v.š. susmulkintų petražolių
  • 2 v.š. susmulkintų mėtų
  • graikiškas jogurtas
  • gabalas baltos duonos (ne šviežios)
  • sauja tarkuoto džiugo sūrio
  • šlakelis alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite baklažanus kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Kepkite dalimis, ant didelės ugnies, nes mums reikia juos tik apkepti, o ne iškepti. 
Įkaitinkite tagine arba ketaus (arba keramikinį) puodą su šlakeliu aliejaus ir pakepinkite svogūnus, imbierą ir prieskonius (ras el hanous ir paprika) kol svogūnai suminkštės. 
Užvirkite sultinį ir sumaišykite jį su šafranu. 
Įpilkite sultinį į puodą su svogūnais ir įdėkite abrikosus, pomidorus, medų, citrinos sultis ir apkeptus baklažanus. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės (arba mažos) ugnies 30 min. Likus 10 min iki pabaigos įmaišykite pupeles (prieš tai jas nukoškite ir praskalaukite). 

Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 C. Duoną suplėšykite gabaliukais ir sudėkite į kepimo skardą. Pabarstykite sūriu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. kol apskrus. 

Sumaišykite citrinos žievelę su sezamo sėklomis bei mėtomis ir petražolėmis. Pabarstykite jais tagine ir pateikite su paskrudinta duona ir jogurtu. Skanaus

Įkvėpimas: Goodfood magazine august 2015

1 comment:

  1. Oi, skaniai gavosi! Ras el hanout supaprastintą sumaišiau pati. Intensyvokas saldžiarūgštumas, bet skanu, neragauta ir visi priedai puikiai dera. Ypač tie džiūvesėliai sūriški traškūs... Ačiū už receptą :)

    ReplyDelete