Monday, January 5, 2015

Eglutės aprėdai (nevalgomi)



Šiandien tvarkydama įrašų juodraščius su siaubeliu supratau, kad yra krūva kalėdinių įrašų. Traukinys važiavo ir nuvažiavo, o tie keli vagonai tiesiog atsikabino ir liko stovėti ant bėgių. 
Prieššventiniame bei šventiniame laikotarpyje tiek visko vyko mano virtuvėje, kad tie "vagonai" galėjo būti iš viso neprikabinti prie traukinio ir man dėl to liūdna, nes liko patys smagiausi - įrašas apie kalėdinius papuošimus ir kalėdinius namukus. 
Nusprendžiau visgi nors ir pavėluotai bet juos publikuoti. Nes jei ne dabar - tai niekad. Nes kitais metais nenoriu ieškoti tarp krūvos užrašų tų receptų, o bevelyčiau rasti juos čia. 

Gaminti kalėdinius papuošimus pasirodo yra labai smagu. Labai tikiuosi, kad tai taps (nuo šių metų) mūsų tradicija. Tešla susideda vos iš 3 ingredientų ir pagaminti ją labai paprasta. Smagiausia dalys spalvinimas :) Smagus vakaras su šeima garantuotas. Vėliau aišku liks šiek tiek tvarkymo, bet... jo gi visada yra :). 







Eglutės aprėdai 




  • 200 g. miltų
  • 200 g. druskos
  • vanduo

Dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Įpilkite tiek vandens kad išeitų elastinga, kažkiek kietoka tešla. 
Įkaitinkite orkaitę iki 120 C. (100 C. jei su ventiliatoriumi) ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.

Iškočiokite tešlą į 1 cm storio lakštą ir su sausainių formlėmis išpjaukite norimas formas. Dėkite ant kepimo skardos. Su šiaudeliu arba su pieštuku (buku galu) padarykite skylutes (kad vėliau galima butu žaisliukus praverti ir pakabinti).
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 2 val. arba kol žaisliukai išdžius.  Atvėsinkite, papuoškite su dažais (mes naudojome guašą ir akrilinius dažus). Leiskite dažams išdžiūti, suverkite ant virvučių ir papuoškite eglutę ir namus. 





Įkvėpimas: Delicious Magazine (November 2014) 

No comments:

Post a Comment