Tuesday, January 27, 2015

Stromboli duona


Stromboli tai labai gardi duona su alyvuogių aliejumi, įdaryta sūriu ir mėsa. Iš esmės tai  vos ne atskiras patiekalas. Puikus užkandis tai tikrai. 




Stromboli duona


Tešla:


  • 20 g. šviežių mielių
  • 200 g.  šilto vandens
  • 340 g. miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. salyklo (užplikyto verdančių vandeniu) pasirinktinai, nors nėra būtina

Įdaras:

  • 150 g. mozzarella sūrio
  • 100 g. supjaustytos vytintos dešros
  • keletas šaukštų baziliko pesto
  • keletas šaukštų kario padažo

Viršus:

  • aliejus
  • keletas šakelių šviežių čiobrelių


Mieles ir vandenį suplakite su greitkračiu (kadangi daug kas klausia, ką daryti jei neturi greitkračio - atsakau - įsigykite, tikrai pravers :) o kol neįsigijote, tai galima naudoti pvz. užsukamą stiklainį ) iki putų. 
Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą ir minkykite kelias minutes kol tešla taps minkšta ir elastinga (gali būti šiek tiek lipni, todėl patepkite rankas aliejumi prieš išimant tešlą). Išimkite iš virtuvės kombaino indo ir suformuokite kamuolį. Patepkite aliejumi dubenį ir įdėkite į jį tešlą. Uždenkite ir palikite pakilti maždaug valandą - pusantros. Tešla turi išaugti dvigubai. 


Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir išimkite ant jo tešlą. Tapšnojant ir lengvai tempiant suformuokite iš jos  maždaug 20*40 cm dydžio stačiakampį. Suplėšykite (arba supjaustykite) mozzarella sūrį ir išdėliokite jį ant viršaus. Taip pat ant viršaus išdėliokite dešrą, pesto bei kario padažą. Susukite tešlą kaip vyniotinį ir užlipdykite siūlę/susijungimą. Padėkite tešlą ant išklotos kepimo popieriumi arba kepimo kilimėliu skardos. Patepkite aliejumi ir uždenkite plėvele. Palikite pakilti 20 min. 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. 

Pabarstykite tešlą čiobrelių lapeliais ir lengvai juos įspauskite į tešlą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 C ir kepkite dar 25 - 30 min. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus


Įkvėpimas:  S. Spaull and F. Burrell "Leiths Baking Bible" 

No comments:

Post a Comment