Tuesday, January 20, 2015

Vištienos sparneliai su kario padažu

Mes su vyru labai mėgstame vištienos sparnelius. Tik kažkodėl nelabai dažnai juos gaminu. Kas iš esmės  yra gan paradoksalu... dabar pagalvojau, kad dauguma mūsų (arba MANO) mėgstamiausių patiekalų labai retai atsiduria ant mūsų stalo. Dauguma, bet ne visi, antai baklažanus mėgstame ir tikrai gan dažnai valgome (palyginus su sparneliais ar sušiais).
Štai tokios mintis sukosi mano galvoje, kai sustojau parduotuvėje prie vištienos skyriaus. Paėmiau didelį pakelį ir dar ilgai dvejojau ar mums pakaks, na gerai, ne labai ilgai, tik kol priėjau iki pieno skyriaus. 
Kadangi valgėme su bulvėmis ir salotomis tai mums net labai pakako :) bet kitą kartą kepsiu dvigubą normą ir pasidarysim sparnelių bei alaus vakarą. 






Vištienos sparneliai su kario padažu



  • 12 vištienos sparnelių
  • druska
  • 40 g. sviesto
  • 1 stiklinė kokoso pieno
  • 5 v.š. raudonos tailandietiškos kario pastos
  • 1 v.š. žuvies padažo
  • 1-2 v.š. cukraus (pagal skonį)
  • pipirai
  • citrina

Vištienos sparnelius išplaukite, nusausinkite ir lengvai įtrinkite druska. 
Paimkite kepimo skardą ir ant jos padėkite kepimo groteles. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nuskuskite porą didelių bulvių ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus po grotelėmis. Kai sparneliai keps, išsiskirs nemažai riebaliukų ir jie varvės į skardą, bulvės yra reikalingos tam, kad riebalai nepradėtu svilti. Tos bulvės - tai be galo skanus kąsnelis, todėl patariu  jas pasūdyti. Taigi schema tokia - skarda- kepimo popierius - bulvės, grotelės.
Ant grotelių padėkite sparnelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 240 C su grilio funkcija ir pašaukite skardą su  sparneliais į orkaitę. Kepkite 20 min. tada apverskite sparnelius. Kepkite dar 10 min. Apverskite ir dar kepkite 5 min. 

Kol sparneliai kepa, nedideliame puode ištirpdykite sviestą ir pakepinkite  kario pastą (keletą minučių). Įpilkite kokoso pieną, cukrų ir žuvies padažą. Paragaukite ir pagal skonį dapilkite žuvies padažo arba cukraus. Pagardinkite pipirais. Virkite ant silpnos ugnies kol padažo apimtis sumažės maždaug per pusę ir jis sutirštės. 

Išimkite sparnelius iš orkaitės, įdėkite į dubenį su padažu ir sumaišykite arba pakratykite, kad sparneliai pasidengtų padažu ir paskaninkite citrinos sultimis. Valgyti iš karto. Pateikti su bulvėmis bei salotomis. Skanaus.

P.s. Jei sparnelius planuojate valgyti ne iš karto, tai nedenkite jų padažu, palaukite ir padenkite prieš pat valgant, kitaip dings traškios vištienos odelės efektas. 

Pastaba: jei liks padažo, tai jis puikia tinka su prie makaronų. 



Įkvėpimas: Lady and Pups

No comments:

Post a Comment