Friday, January 16, 2015

Varškės pyragas su Oreo sausainiais


Galbūt gėda prisipažinti, bet tik dabar susipažinau su Oreo sausainiais. Tiksliau - šis pyragas mane supažindino. Be abejo aš apie juos girdėjau ir neretai sutikdavau receptuose, bet jei reikėdavo sausainių, tai naudojau "Gaidelį" arba "Selga".
Aš beveliju sausainius iškepti pati, o ne pirkti parduotuvėje, na o "Gaidelius" tiesiog beveik visada galima surasti mūsų namuose, nes juos patyliukais namo parsineša mano vyras :)
Bevaikščiojant Assorti parduotuvėje akis užkliuvo už Oreo sausainių ir prisiminiau, kad mačiau šį nuostabų varškės pyragą mano jau pamėgtame bloge "Moje Wypieki". Pagalvojau - štai jis, likimas :) jau žinau koks desertas bus savaitgalį. 
Oreo sausainiai pasirodo yra labai skanus (atsargiai, gali sukelti priklausomybę). Bet nerizikuočiau pirkti jų atsarga,i nes pradarius pakuote tiesiog neįmanoma sustoti. 
Pyragas irgi nenuvylė (o ar varškės pyragas iš viso gali nuvilti? ) Jis yra vienas iš tų tobulų, nes mūsų šeimos varškės pyragų žinovas (mano tėtis) paprašė būtinai užsirašyti receptą, kad nepamirščiau, ką ir skubu daryti. 





Varškės pyragas su Oreo sausainiais



Pyrago pagrindas:


  • 150 g. Oreo sausainių
  • 30 g. ištirpinto sviesto


Varškės sluoksnis:

  • 800 g. švelnios varškės
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 1 v.š. bulvių krakmolo
  • 1 v.š. miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 2 tryniai
  • 250 g. grietinėlės
  • 1 a.š. vanilės ekstakto
  • 150 g. Oreo sausainių, sulaužytų per pusę arba į 4 dalis

Viršutinis sluoksnis (papuošimas):

  • 125 g. philadelphia sūrio (arba mascarpone)
  • 300 g. grietinėlės
  • 3-4 a.š. cukraus pudros

Pastaba: Visi varškės sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros





Pyrago pagrindas:

Sviestą ir sausainius įdėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite kol masė taps šlapio smėlio konsistencijos.

Paimkite apvalią 23 cm diametro kepimo forma su nuimamais šonais arba dugnu ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu. 
Įberkite sausainių masę į kepimo indą ir išlyginkite formuodami tolygų pagrindą. 
Įdėkite 30 min. į šaldytuvą.

Varškės sluoksnis:

Sudėkite visus ingredientus apart sausainių į virtuvės kombainą ir malkite / maišykite tik tol, kol viskas susijungs ir masė taps vienalytė. Plakti nereikia, nes tešla "pagaus" daug oro ir tada kepdamas pyragas gali labai iškilti, o vėliau, ištrauktas iš orkaitės, smarkiai nukristi. Tai įtakos ir skonį ir išvaizdą. 
Įpilkite/ įdėkite tešlą į kepimo indą ant sausainių pagrindo ir išlyginkite. 
Įkiškite į tešlą Oreo sausainius. Pasistenkite juos paskandinti tešloje. 
Pašaukite pyragą į įkaitintą iki 130 C. (be ventiliatoriaus) orkaitę ir kepkite 1:15 - 1:30 val.? Pyrago  paviršius primins beveik sustingusią žele. Išjunkit orkaitę, priverkite dureles ir palikite pyragą taip vėsti valandai. Išimkite pyragą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Įdėkite bent 3 val. į šaldytuvą.

Viršutinis sluoksnis.

Suplakite visus ingredientus su mikseriu iki kreminės (standžios) konsistencijos. Patepkite plonu kremo sluoksniu pyrago viršų ir išlyginkite. Likusį kremą įdėkite į konditerinį maišelį arba švirkštą ir papuoškite pyrago viršų.
Pyragą galima papuošti Oreo sausainiais.

Skanaus





Įkvėpimas: Moje Wypieki


No comments:

Post a Comment