Thursday, January 29, 2015

Naan duonos pica su baklažanais






Naan duonos pica su baklažanais 


  • naan duona
  • 1- 2 baklažanai
  • aliejus kepimui
  • pomidorų padažas:
        • 1 skardinė konservuotų pomidorų
        • 1-2 svogūnai
        • 2 skiltelės česnako
        • 1 a.š. druskos
        • 1 a.š. maltos paprikos
        • žiupsnis rūkytos maltos paprikos
        • malti pipirai
  • sūris (sutarkuotas)
  • šaltai rūkyta šoninė

Iškepkite  pagal receptą  naan duoną. 

Baklažaną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite baklažanus, kol jie suminkštės ir taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės ir įdėkite juos į kiauraindį, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. 

Pagaminkite padažą - visus padažo ingredientus susmulkinkite su virtuvės kombainu iki jums patinkančios konsistencijos. 

Šoninę supjaustykite ir apkepkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu padėkliuku. 

Padėkite į skardą naan duoną, patepkite ją pomidorų padažųu ir uždėkite ant viršaus baklažanus, sūrį ir šoninę. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. arba kol sūris išsilydys ir viršus lengvai apskrus. Skanaus


No comments:

Post a Comment