Tuesday, January 20, 2015

Makaronai su mėsos kukuliais

Gerai, gana  jau tų desertų. Gana pyragų, tortų ir sausainių. Kepsiu kukulius. 
Kiekvienas patiekalas turi savo priešistorę. Tokią ar anokią, bet turi. 
Šito patiekalo galėtų būti tokia - pavarčiau Pierre Herme knygą "Pastries" ir susinervinau. Taip būna ne visada, bet dažniausiai. Viskas ten yra tiesiog TOBULA ir viskas, kas ne tobula, atrodo, neturi teisės egzistuoti (nes mūsų pasaulis ir taip yra perkrautas). Mano desertai netobuli. Aš į nieką nepretenduoju, esu namų šeimininkė ir gaminimas - tai mano pomėgis, o ne profesija. BET vistiek ta tobulybė mane nervina. Taip lyg stovėtum šalia piramidžių ir suprastum (OMG) koks tu mažas, o jos toookios didelės. Nusisuki ir nematai tu piramidžių ir tikriausiai retai kada jas prisiminsi, nes kasdieninis gyvenimas jas užgoš, bet šalia jų žmogus, pasijauti menkutis... Tai va. 
Bet istorija gali būti ir kitokia, paprastesnė. Gavau lauktuvių faršo (taip, būna ir taip) ir tiesiog privalėjau kažką pagaminti, kad jis nesugestų. Kas, patikėkit, nėra taip paprasta. Mano vyras, kuris nemėgsta mėsos, iš mėsos labiausiai nemėgsta - (taip, atspėjot) faršo. Bet jis mėgsta makaronus. Makaronai - tai tas mažas kyšis, kad faršas liktų "nepastebėtas". Be to senai norėjau pagaminti tą kario padažą. Einu kepti kukulius ( no more cakes). 







Makaronai su mėsos kukuliais



  • 600 g. faršo (kiaulienos kumpio)
  • aliejus kepimui (20-30 ml.)
  • 50 g. duonos trupinių arba maltų džiuvėsių
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. džiovintos maltos paprikos
  • 1 v.š. susmulkintu šviežių krapų
  • 1 kiaušinis
  • 1,5 stiklinės kokoso pieno
  • 40 g. sviesto
  • 5 v.š. raudonos kario pastos
  • 2-3 v.š. žuvies padažo
  • 2 v.š. rudo cukraus
  • 2 v.š. sukapotų šviežių petražolių
  • citrina
  • daugiau negu pusė pakelio makaronų, aš naudojau Bucatini Nr. 5., bet manau, kad spaghetti puikiai irgi tiks. 

Svogūną perpjaukite į 4 dalis, įdėkite kartu su česnaku į virtuvės kombainą ir susmulkinkite. Arba smulkiai supjaustykite peiliu. Apkepkite svogūnus su česnaku keletą minučių kol suminkštės. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos trupinius, kiaušinį, druską, papriką, krapus ir apkeptus svogūnus su česnakais. Minkykite keletą minučių. 
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C. su grilio funkcija. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Formuokite nedidelius mėsos kukulius ir dėkite juos ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir iškepkite. 
Tuo tarpu išlydykite puode sviestą. Pakepinkite kario pastą (1-2 min.). Įdėkite cukrų, kokoso pieną, žuvies padažą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant mažos ugnies 10-15 min. 
Užvirkite vandenį, pasūdykite ir išvirkite makaronus. Tuo tarpu ištraukite kukulius iš orkaitės ir įdėkite į gilesnį kepimo indą. Užpilkite padažu ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite apie 10 min. Padažas turi sutirštėti (šiek tiek). 
Makaronus galima sumaišykite su kukuliais ir padažu, o galima tiesiog įdėti makaronus ir ant viršaus uždėti kukulius ir apšlakstyti padažu. Pabarstyti petražolėmis ir pateikti su citrina. 

Skanaus.



Įkvepimas: Lady and Pups

No comments:

Post a Comment